Vi er alle forskjellige!

Det er faktisk ikke vi foreldre som ikke godtar at alle ikke er like!! Fra den dagen vi er ett frø føres det skjema over «normal» utvikling! Når barnet er født, føres det skjema over «normal» utvikling! Fra den dagen barnet begynner i barnehagen føres det skjema over «normal» utvikling! Det går på språk, fin og grovmotorikk og sosial utvikling!

Når barnet begynner på skolen føres det skjema over «normal» utvikling! Lese, skrive, språk.
Barnet ditt ligger over under ditt og datt!! Jada, barnet leser litt saktere enn «normalen»!! Hva er liksom det normale, vi er vel alle forskjellige? Ingen er like! Det er ikke foreldre som har laget disse skjemaene! Hvem er disse skjemaene laget etter? I følge disse utviklingskjemaene vil alltid noen falle utenfor og ovenfor det «normale»!
Det er der de «unormale» pekes ut!
Fra den dagen livet starter i mors mage… blir vi alle ett måleskjema opp imot andre! Og det er ikke laget rom for de over og under «normalen».

Ville det ikke være fint hvis foreldre og skolen faktisk lærte barna at ikke alle er like og at det er ok å være annerledes?
På skolen, ville det vært hyggelig å minne barn på å ha det gøy og fint, ved å ta imot alle sine klassekamerater.

Barn med spesielle behov er ikke merkelige. De vil ha hva alle andre ønsker… å bli akseptert og være lykkelig!!!

Ha en fin lørdag videre folkens❤️

Tuddelu😘

2 kommentarer

  • Randi

    Helt enig! Har vært i mange slike situasjoner og diskusjoner og det blir litt slik «definer» normal. Men tenker det er viktig å ha en «normal» å gå ut fra også har man litt slingringsmonn å gå etter. Det er nok ikke laget for at man må være slik, men det er jo slik man føler.
    Det er jo både på vekt/vekst og barnehage/skole for barna og det er synd at det er slik, men på en annen måte har dette også hjulpet barna mine å komme seg videre. Litt avhengig hvilken person som håndterer testen/undersøkelsen🤔 På godt og vondt.

    • ingrid_tv

      Ja ett utgangspunkt er viktig å ha for å faktisk finne de som har mer problemer enn andre men de bør kanskje gå bort fra ordet normal🙈 Slik at de som er utenfor uansett grunn ikke føler seg unormale. For det er jo det som desverre skjer som regel. Det er det man får beskjed om som foreldre også. At nå ligger barnet over/under normalen. Nå er barnet over/under normalen språkmessig,motorisk, sosialt osv. Når egentlig de fleste, så sant det ikke ligger problemer i bunn som trenger annen hjelp da selvfølgelig, bare følger seg selv og for de fleste løsner det bare litt senere enn for andre. Men man får fort høre hvor man ligger utifra normalen. Tenker gjennomsnittet faktisk høres mye bedre ut. For man er jo fortsatt normal(frisk) selvom man ligger litt over/under. For det er jo det man forbinder med ordet normal. Da er man frisk og slik det skal være utifra hva samfunnet mener 🙈😬 Man sitter jo med ett spm om noe er galt om man får en antydning til at man er utenfor normalen😅

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *