Hvordan kle barna nå som det går mot høst?

Sommeren er snart over, og med de varierende temperaturene ute om dagen er det jammen meg ikke lett å vite helt hva som blir rett bekledning. Dagen starter småsurt, vått og kaldt, og ender opp med å bli lun og god når sola har fått stått på litt. Frister å finne frem vinterklærne innimellom når det pisker å blåser surt ute, men heldigvis er det enda litt tid igjen før vi trenger å finne frem de klærne😊

Men i dette været her er det veldig lett å kle på barna for mye da vi ikke ønsker at barna skal fryse, men så glemmer man litt at barna er mye i aktivitet når de er ute i barnehagen eller på skolen og blir da mye varmere enn vi tror.

Været er jo også veldig forskjellig fra hvor man bor, men her på vestlandet er det ofte vått og kaldt. Og når det nå begynner å bli litt kjøligere ute, så fryser barna fort på hendene og hode. Så send gjerne med tynne votter/hansker og en tynn lue/pannebånd pluss regnvotter til bruk på våte dager. Ingenting er mer kjedelig enn når man går våt og kald, å dette gjelder også våre barn❤️

På regnværsdager eller blåsbort-dager som vi har endel av her, er det godt med gode klær under regntøyet/parkdressen. Her sverger jeg til ull og fleece som regel. Ull er gull!!! Får ikke sagt det nok. Men om barnet ikke tåler ull for en grunn, så finnes det gode alternativer heldigvis. Feks bambus, silke og superundertøy. Eller bruke en varm bukse og genser over i feks fleece.

Av dresser bruker jeg parkdressen lengst. Den brukes fra tidlig vår til sen høst/tidlig vinter. Nå har ikke vi skikkelig vinter her på vestlandet, om vi ikke blir skikkelig heldige å får ett par dager med skikkelig kaldt og masse snø, ellers er det småkaldt og vått. Da bruker jeg heller parkdressen og regntøyet og kler ekstra lag under med ull og fleece til det blir skikkelig vinter og vinterdressen kan hentes frem☺️

Ull innerst, vanlige klær over også tynn parkdress😊

Men ikke alle bruker parkdresser og har du bare vinterdress så bruk kun 1 lag med klær under i høst. Og etterhvert som det blir kaldere, bruker du flere lag. Som regel ull innerst og fleece imellom. 3 lagsprinsippet!

Før det blir skikkelig vinter bruker vi bare goretex joggesko som regel og støvler/dockboots til regnværsdager. Cherrox er jeg ikke fornøyd med. De kan nok være varme og gode de, men samtidig kan de bli veldig tette og klamme. Også er de som regel veldig tunge og vanskelige å bruke for de minste.

Men det viktigste å ha med i barnehagen spesielt på høsten/vinteren og til de minste på skolen er skiftetøy!!! Helst 2 skift. De er mye ute og kan fort ha behov for mer skift enn de større barna. Legg gjerne med ett skift med varmere klær også som de voksne kan ta av og på etter behov. Og sover barnet i barnehagen så legg i en tynn og god vognpose istedenfor dyna nå, slik at barnet kan ligge lunt og godt uansett vær og vind❤️

Det var vel det jeg kom på av hva vi bruker av klær og sko nå i disse dagene. Håper alle får en fin dag videre❤️

Følg meg gjerne på snapchat, instagram og facebook her.

-Ingrid-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *