Hvorfor dropper så mange foreldre foreldremøte i barnehagen?

God onsdag folkens! Nå sitter jeg og legger minstemor. Minsten har ungdommen i hus lagt idag fordi vi voksne var på foreldresamling om konfirmantåret. Tenk det, vi har snart en konfirmant i hus. Helt utrolig sykt og tenke på, for tiden har gått så utrolig fort. Blir en spennende høst og vår frem til konfirmasjonen og må jo innrømme at jeg ser jo frem til dagen er over🙈 Haha.. men sånn er det vel med sånne dager. Mye som skal ordnes, stelles i stand osv og det er like mye nerver for både foreldre og selve konfirmanten, så selvom man ser frem til selve dagen så er det alltid deilig og plassere bena høyt etter endt dag.

Men det var jo egentlig ikke det jeg skulle ta opp idag da. Det var at igår var jeg på foreldremøte i barnehagen og de hadde satt opp temaet mobbing på fellesmøte som er i starten av møte. Etterpå så går man til hver sin avdeling og har litt info møte etterpå. Dette temaet er så utrolig viktig at vi foreldre får med oss da det faktisk forekommer i barnehagen. Man tenker kanskje at de er jo altfor små til og mobbe, eller at mine barn mobber ingen. Men det finnes faktisk, og noen har barn som blir mobbet eller som faktisk er selve mobberen. Jeg ble veldig skuffet da jeg så oppmøte på ett så viktig tema. Og generelt foreldremøte egentlig. Vi har to baser i barnehagen, liten og stor som igjen er delt opp i egne grupper. Helt fantastisk barnehage hvor de ansatte strekker seg langt for barna. Jeg har hatt barn der siden 2012 med unntak av de 2 siste årene, og har aldri sett så dårlig oppmøte før. Men det som forbauset meg mest var jo når vi delte oss etter temamøte og gikk hver vår vei så var vi to!!! To mødre som gikk over til småavdeling. På en avdeling med ca 30 barn!! Hvor var de 28-56 andre voksne hen? Det er ingen som forventer at begge foreldre skal møte opp, og det er faktisk de som ikke får barnevakt fordi den andre parten er på jobb osv. Det har skjedd her i huset også flere ganger i løpet av de siste 14 årene vi har hatt barn. Men det nekter jeg å tro nå gjelder 28 hjem. Det er altfor drøyt altså! Skuffende og får meg faktisk til å lure om hvorfor så mange dropper foreldremøte i barnehagen? For selvom det var flere oppmøte på stor avd så var det altfor mange som manglet der også. Er det ikke greit å få med seg hva som skjer en plass du plasserer barnet ditt 2-5 dager i uka? Hvordan jobber de? hva tenker de om forskjellige ting? hvorfor bryr ikke folk seg med å få med seg temaene som barnehagen setter opp? Det er jo gjeldene og viktige tema og få med seg. Og jeg vet at dette fraværet av foreldre på foreldremøter er ett problem over alt. Så hvorfor får ikke barnehage foreldremøter like stor prioritet som trening, skoleforeldremøte eller en foreningskveld? De ansatte i barnehagen bruker jo faktisk sin fritid etter timevis på jobb med dine barn på dette, og det må være veldig skuffende for de også at så få møter opp på ett møte som blir gitt ut info om flere uker i forveien. Og selvfølgelig kan noe plutselig komme i veien, og ikke alltid ting passer osv. Men som regel er det de samme få som kommer på foreldremøter i barnehagen og de samme som blir hjemme. Hver eneste gang. Og det er dårlig syns jeg.

Så foreldre til barnehage barn. Skjerp dere! Prioriter de minste barnas hverdag også. vis at dere bryr dere om den jobben de ansatte gjør, og vis interesse for den informasjon dere får om på foreldremøte. Man stiller jo opp på foreldresamtaler som regel, men foreldremøte er også viktige å delta på!! Og ja det er mye foreldremøter for tiden. Det vet jeg alt om. Nå har vi hatt foreldremøter over 2-3 uker her for alt mulig. Men man bør prøve sitt beste og få det med seg her også❤️

Sånn da var topplokket luftet ❤️😂 Håper alle får en strålende fin onsdagskveld videre også blogges vi igjen🤩 Her skal jeg endelig finne sofakroken alene hjemme etter alle barna er i seng og se litt Chicago Med 🤩

Følg meg gjerne på snapchat, instagram og facebook.

-Ingrid-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *